Napište nám

POPTÁVKA

Nelíbí se vám kovová futra ve vaší domácnosti?

Zvolte renovaci bez bourání! Pomocí systému OKZ, tedy obkladu kovové zárubně, proměňte stará kovová futra v moderní obložkové zárubně dokonale sladěné s dekorem dveřního křídla.

Obložit je možné jak standardní ocelovou zárubeň (OKZ se záklopovou obložkou šířky 60 mm), tak i klasickou panelákovou kovovou zárubeň s takzvaným "nosem" (OKZ se záklopovou obložkou šířky 85 mm).

Výhodou OKZ není „jen“ designový vzhled nové zárubně, ale i:

Praktická změna dispozičního řešení

1) Můžete libovolně změnit směr otevírání, tedy z pravých dveří udělat levé a naopak.

2) Klasické otočné dveře už vám nevyhovují? Potřebujete ušetřit prostor v místě pohybu dveřního křídla? S OKZ tento problém snadno vyřešíte nahrazením dveří otočných těmi posuvnými na zeď.

3) U panelákové zárubně s „nosem“ s OKZ s obložkou v šířce 85 mm je dokonce možné otevírat dveře i do jiné místnosti než původně.

Lepší zvukově izolační vlastnosti - systém OKZ se díky integrovanému těsnění vyznačuje také lepšími zvukově izolačními vlastnostmi než původní kovová zárubeň.


Na co si dát pozor

Při obložení původních kovových futer dojde ke zmenšení průchodu o přibližně tři centimetry. U dveří standardních šířek toto zúžení nepředstavuje žádný problém. Použití OKZ je třeba zvážit u místností, kde jsou instalovány užší dveře například v šířce 60 cm a po jejich obložení a avizovaném zmenšení průchodu by mohl nastat problém se stěhováním třeba pračky. I přesto, že nový průchod je užší, není nutné při objednávce nových dveří vybírat z atypických rozměrů, dokonce ani výrazně upravovat dveře při ponechání těch původních.

Pozornost věnujte také výběru kliky. Vzhledem ke zmenšení vzdálenosti mezi ostěním a rozetou je potřeba vybrat takovou kliku, jejíž rozeta nebude do zárubně narážet. Doporučujeme rozetu s maximálním průměrem 50 mm.


Jak tedy postupovat?

1) Představte si, jak by váš interiér vypadal s obložkovými zárubněmi namísto původních kovových.

2) Vyberte si povrchovou úpravu nových zárubní i jejich nový dekor. Jakýkoliv z dekorů, které nabízíme na dveřní křídla, je vám k dispozici.

3) Kontaktujte naše odborníky přes webový formulář nebo nás rovnou navštivte na prodejně v TřebíčiŽďáru nad Sázavou nebo Jihlavě. Náš odborník vám poradí vhodné řešení, vytvoří nezávaznou cenovou nabídku a zajistí zaměření. Přeci jen záleží na každém milimetru, proto doporučujeme svěřit do rukou odborníka také následnou montáž OKZ.

Kompletní kontaktní údaje prodejny Sepos - Třebíč, Račerovická ulice, včetně otevírací doby naleznete zde

Kompletní kontaktní údaje prodejny Sepos - Žďár nad Sázavou, Strojírenská ulice, včetně otevírací doby naleznete zde

Kompletní kontaktní údaje prodejny Sepos - Jihlava, Chlumova ulice, včetně otevírací doby naleznete zde

×