Napište nám

POPTÁVKA

Posuvné provedení - podrobnosti a ceny

Posuvné dveře jsou nejenom elegantním doplňkem interiéru rodinného domu nebo bytu, ale stále větší oblibě se těší zejména díky praktičnosti. Výhodou oproti klasickým otočným dveřím je úspora místa. 

Posuvné dveře vybírejte podle vzhledu i dispozic interiéru. Na výběr je varianta posuvných dveří „do pouzdra“, kdy se dveře schovají do zazděného pouzdra. Druhou stavebně jednodušší variantou jsou dveře posuvné „na zeď“, které jsou zavěšené v garnýži a dají se umístit prakticky do každého interiéru.

Dveře posuvné „do pouzdra“ – nejdokonalejší řešení z hlediska úspory místa

Posuvné dveře do pouzdra jsou nejdokonalejším řešením z hlediska úspory místa. Díky nim můžete využít i prostor u stěny v těsné blízkosti dveří. Toto řešení však vyžaduje stavební úpravy.

Základem je stavební pouzdro, které se osadí do předem připraveného stavebního otvoru. Při výběru stavebního pouzdra je důležité upřesnit typ příčky (zděná, sádrokartonová), do které se budou dveře zasouvat, a specifikovat šířku dveří, dvoukřídlou nebo jednokřídlou variantu, popř. atypickou výšku dveří a další vlastnosti. Posuvné dveře se zárubněmi se instalují až po finálních úpravách, tzn. po položení podlahové krytiny a dokončení omítky a výmalby.

Příplatek za úpravu dveřního křídla určeného pro posuv a zárubně se pohybuje od 1980 Kč

Bližší informace a ceny najdete v oddělení POSUVNÉ DVEŘE


Dveře posuvné „na zeď“ – chytré řešení do všech interiérů

Ani tehdy, pokud se pro posuvné dveře rozhodnete až ve fázi po stavebních úpravách, není nic ztraceno. Dveře posuvné na zeď jsou ideálním řešení pro každého, kdo by si rád dopřál posuvné dveře, ale bohužel k tomu nemá uzpůsobené zdi a větší stavební úpravy nechce realizovat. Varianta posuvných dveří na zeď totiž umožňuje osazení do již hotového interiéru. Dveře se pohybují v garnýži podél zdi a pro jejich otevření postačí prostor na jedné z přilehlých stěn. 

Základem posuvného mechanismu, ve kterém je zavěšeno dveřní křídlo, je kolejnice se speciálními pojezdy ukrytá v garnýži. Důležitou součástí posuvného systému je také speciální zárubeň. Jedná se o obložkovou zárubeň, která je opatřena dvěma těsnícími kartáčky a obsahuje svislý dorazový hranol. Díky němu nezůstává mezi zárubní a dveřním křídlem v zavřené poloze žádná mezera. 

Příplatek za posuvný komplet (zahrnující garnýž, dorazový hranol, kolejnici, kartáčky a úpravy dveří)  se pohybuje od 2 950 Kč

Bližší informace a ceny najdete v oddělení POSUVNÉ DVEŘE  

×