Napište nám

POPTÁVKA

Nová garnýž Sepos je zase o něco vychytanější!

Jednou z našich novinek, které jsme připravili pro rok 2017, je inovace konstrukčního řešení garnýže, která je součástí posuvných dveří na zeď.

 

Vážíme si názorů od našich montážníků i koncových zákazníků, tedy všech, kteří naše výrobky podrobují praktickým i estetickým zkouškám. Vzhledem k tomu, že se reálné podmínky mnohdy liší od těch ideálních (na které jsou produkty konstruovány), je pro nás Vaše zpětná vazba velmi cenná.

Na základě Vašich připomínek a námětů jsme se rozhodli pro dílčí úpravy, které umožní montáž posuvného systému i v ne zcela ideálních podmínkách, především při mírně nerovné zdi či podlaze. Společně tak zajistíme, že riziko nekvalitně provedené montáže bude minimální a nainstalovaný posuvný systém bude nejen dobře fungovat, ale také krásně vypadat.


A CO ŽE JSME ZMĚNILI?

  • Prodloužili jsme čelo garnýže a MDF hranol olepili z obou stran.

Čelo garnýže, které má za úkol zakrýt horní hranu dveří a kolejnici s pojezdy, je nyní vysoké 110 mm (oproti původním 105 mm). Původní výška čela garnýže byla při standardně provedené montáži dostačující. Problémy nastaly při nerovnoměrně uchyceném MDF hranolu, případně křivé zdi nebo podlaze, kdy nebylo možné garantovat zakrytí horní hrany dveří a kolejnice s pojezdy. Prodloužením čela garnýže jsme tento problém vyřešili a můžeme vás ubezpečit, že už není vidět horní hrana dveří!

Nově jsme opatřili i spodní plochu MDF hranolu povrchovou úpravou. Hranol je tak ze všech pohledových stran v dekoru garnýže. 

  • Zvolili jsme jinou konstrukci a počet vrutů pro připevnění MDF hranolu.

Nově přikládáme jako součást balení garnýže 5 ks vrutů 6 x 120 mm s rovnou hlavou, abychom minimalizovali poškození MDF hranolu při uchycení ke stěně (krajně nešetrné dotažení původních vrutů mohlo vést k rozštípnutí MDF hranolu). Každý vrut je navíc podložen kovovou podložkou, takže nežádoucí tlak, který působí na MDF hranol, je nyní minimální.


Uvedené inovace mají také kladný vliv na stabilitu celé konstrukce garnýže, proto MDF hranol zcela bezpečně udrží i těžší dveře, například ty o velké šířce vyplněné dřevotřískovou dutinkou nebo s větším prosklením.

  • Upravili jsme montážní návod pro posuvné dveře na zeď.

Z důvodu výše zmíněných změn v konstrukci garnýže a přiložených součástkách jsme aktualizovali návod pro montáž garnýže a dveří. Upozorňujeme na snížení rozptylu ideální výšky pro připevnění MDF hranolu ke zdi nad stavebním otvorem. Spodek hranolu musí být ve výšce 2045 až 2050 mm nad čistou podlahou, aby bezpečně zakryl horní hranu dveří. Montážní návod ke stažení zde.

 

 

 

×