Napište nám

POPTÁVKA

Netěší vás nevzhledná kovová futra ve vaší domácnosti?

Jenže co s tím, když i jen představa bourání je černou můrou… Poradíme, jak si svůj domov můžete vylepšit, aniž byste si z bytu udělali jedno velké staveniště. 

Obklad kovové zárubně v bílé barvě Obklad kovové zárubně  ve stejném dekoru jako dveře Obklad kovové zárubně  ve stejném dekoru jako dveře
Obklad kovové zárubně ve stejném dekoru jako dveře s reverzním otevíráním Obklad kovové zárubně s atypickým provedením Obklad kovové zárubně ve stejném dekoru jako dveře

Řešením je obklad kovové zárubně, tzv. systém OKZ, kdy stará „futra“ překryje nová obložka z kvalitní dřevotřískové desky s volitelnou povrchovou úpravou. Obklad jednoduše schová svého předchůdce, nevzhledného jak materiálem, tak tvarem. Bez bourání tak získáte zárubně, které si v ničem nezadají s těmi klasickými obložkovými. Příjemně překvapí například lepší zvukově izolační vlastnosti, než měly původní kovové zárubně a dekor stejný s tím, ve kterém si pořizujete nové dveře.

Nový "oblek" vám vyrobíme na míru a osadíme jej novými dveřmi

Systém OKZ vyrábíme přímo na míru konkrétního kovového futra, proto mu předchází odborné zaměření stavebního otvoru s původní zárubní. Ve většině případů se tento systém umí přizpůsobit běžným stavebním nedokonalostem, jako je například nerovná zeď, nepřesně osazené nebo lehce deformované kovové futro. OKZ je kompatibilní se všemi lakovanými a dekorovými dveřmi z naší nabídky. Velkou výhodou systému OKZ je také jeho připravenost pro instalaci dveří standardních rozměrů, neřešíte tedy zužování dveří ani jiné dodatečné úpravy. 

Výhodou OKZ není „jen“ designový vzhled nové zárubně, ale i:

Praktická změna dispozičního řešení

1) Můžete libovolně změnit směr otevírání, tedy z pravých dveří udělat levé a naopak.

2) Klasické otočné dveře už vám nevyhovují? Potřebujete ušetřit prostor v místě pohybu dveřního křídla? S OKZ tento problém snadno vyřešíte nahrazením dveří otočných těmi posuvnými na zeď.

3) U panelákové zárubně s „nosem“ s OKZ s obložkou v šířce 85 mm je dokonce možné otevírat dveře i do jiné místnosti než původně.

Lepší zvukově izolační vlastnosti - systém OKZ se díky integrovanému těsnění vyznačuje také lepšími zvukově izolačními vlastnostmi než původní kovová zárubeň.


Na co si dát pozor

Při obložení původních kovových futer dojde ke zmenšení průchodu o přibližně tři centimetry. U dveří standardních šířek toto zúžení nepředstavuje žádný problém. Použití OKZ je třeba zvážit u místností, kde jsou instalovány užší dveře například v šířce 60 cm a po jejich obložení a avizovaném zmenšení průchodu by mohl nastat problém se stěhováním třeba pračky. I přesto, že nový průchod je užší, není nutné při objednávce nových dveří vybírat z atypických rozměrů, dokonce ani výrazně upravovat dveře při ponechání těch původních.

Pozornost věnujte také výběru kliky. Vzhledem ke zmenšení vzdálenosti mezi ostěním a rozetou je potřeba vybrat takovou kliku, jejíž rozeta nebude do zárubně narážet. Doporučujeme rozetu s maximálním průměrem 50 mm.


Jak tedy postupovat?

1) Představte si, jak by váš interiér vypadal s obložkovými zárubněmi namísto původních kovových.

2) Vyberte si povrchovou úpravu nových zárubní i jejich nový dekor. Jakýkoliv z dekorů, které nabízíme na dveřní křídla, je vám k dispozici.

3) Obraťte se na naše odborníky, ti vám nejen poradí, ale i odborně zaměří původní futra. To je nezbytné z důvodů častých nerovností zdí nebo deformace kovových futer. Proto se míry na nový „oblek“ berou z několika kontrolních bodů tak, aby dokonale seděl konkrétní zárubni.


Systém OKZ vás zaujal, ale nevíte si rady s jeho výběrem? Jsme tu pro Vás! Obraťte se na naše prodejce nebo zašlete nezávaznou poptávku a my se Vám ozveme.

×