Napište nám

POPTÁVKA

Nechte zmizet zárubně

Vaše dveře mohou být nenápadné až neviditelné. 

Moderní dveřní systémy totiž dovolují, aby zárubně zmizely pod omítkou a vytvořily pouze hranu průchozího otvoru. V takovém případě se dveře osazují do skryté zárubně, tedy speciální hliníkové zárubně, která se instaluje přímo do příčky. Je téměř neviditelná, protože finální omítka je dotažena až na hranu integrované zárubně. Zárubeň pevně ohraničí průchod a díky speciálním pantům vznikne mezi dveřmi a okolní zdí pouze nepatrná spára.

Na rozdíl od klasické obložkové zárubně musíte počítat s tím, že toto řešení je stavebně náročnější, do hry totiž vstupuje již ve fázi stavby v rámci zednických prací před aplikací hrubé omítky. Do SDK příček se usazují před zaklopením opláštění. Fakticky se pro tento typ zárubně musíte rozhodnout ještě dříve, protože má své speciální požadavky na rozměry stavebních otvorů (doporučené rozměry stavebních otvorů uvádíme zde).

Dobrou zprávou je to, že do skrytých zárubní je možné osadit většinu dveří z naší nabídky, samotná zárubeň je k dispozici ve variantě pro dveře bezfalcové nebo reverzní s ohledem na dispozice daného interiéru. Kombinace obou provedení je ideální v případě dvou sousedících dveří s rozdílnou orientací (otevírání k sobě a od sebe). Co se týká rozměrových možností, typizované jsou šířky 60 až 90 cm, výšky 197 nebo 209,7 cm, k dispozici jsou však i atypické varianty.

Nenápadná nebo dokonce neviditelná řešení … I přes to, že je na výběr široká nabídka dekorů, jednotnou barevnou linii s okolní stěnou vytvoří dveře ve stejném barevném tónu. Minimalistický trend však velí ještě dokonalejšímu vizuálnímu splynutí dveří se svým okolím. Řešením jsou pak dveře opatřené stejnou povrchovou úpravou (například stěrkou) jako okolní zeď. Mezi dveřním křídlem a zdí zůstane jen úzká spára, která na zeď obrys dveří opticky "narýsuje".

Zaujal vás tento minimalistický dveřní komplet, který vytváří dojem, jako by byly dveře usazené pouze ve zdi? 

Více o skrytých zárubních a neviditelných dveřích najdete v sekci bezfalcové dveře nebo reverzní dveře. Čtěte více nebo se rovnou obraťte na naši nejbližší prodejnu.

 

×