Napište nám

POPTÁVKA

HPL dveře s antibakteriální úpravou


HPL DVEŘE - ANTIBAKTERIAL

HPL1

Odolné dveře z vysokotlakého laminátu z naší nabídky již znáte. Rozšířili jsme ji ovšem o novou antibakteriální povrchovou úpravu a spoustu nových dekorů – jak v unibarvách, tak v elegantních dřevodekorech.

Testování potvrdilo, že z povrchu zmizí 99,9 % bakterií do 24 hodin. Skvěle se tak hodí do veřejných prostor s vysokým provozem. Dveře jsou snadno omyvatelné a díky HPL technologii odolné proti oděrům.


Jak antibakteriální HPL dveře fungují?HPL antibakterial

  • Povrchová úprava dveří obsahuje ionty stříbra, které narušují metabolismus bakterií a blokují jejich vývoj. Bakterie se nemohou množit a po několika hodinách přirozeně umírají.
  • Antibakteriální účinek je permanentní, ionty stříbra jsou součástí chemické sloučeniny, kterou je impregnována vrchní vrstva HPL laminátu ještě před lisováním. Nejedná se tedy o antibakteriální nátěr, který by bylo možné odstranit například opakovaným otíráním.


MODELY A DEKORY HPL ANTIBAKTERIAL

plne HPLvertika sklo HPLsklo 2/3 hpl

Antibakteriální dveře je možné pořídit jako PLNÉ dveře, v modelu VERTIKA sklo a v modelu SKLO 2/3.

PLNÉ dveře jsou k dostání také v protipožární úpravě.

HPL dveře v antibakteriální úpravě jsou dostupné v nových dekorech unibarev a dřevodekorů.

Z široké nabídky dekorů můžete vybírat ZDE.

 

TECHNOLOGIE VÝROBY

technologie
  • HPL laminát je složen z několika vrstev kraft papírů (napuštěných fenolovou pryskyřicí) a dekoračních papírů (napuštěných melaminovou pryskyřicí).
  • Antibakteriální úprava je dosažena přidáním iontů stříbra do chemické sloučeniny, kterou je impregnována vrchní vrstva HPL laminátu ještě před lisováním – ionty stříbra se tedy stávají součástí materiálu – nejedná se o antibakteriální nátěr.
  • Testovací metody jsou v souladu s mezinárodně uznávaným japonským standardem, JIS Z 2801.
  • Antibakteriální je pouze povrchová úprava dveří. Není použita na ostatních částech dveří, jako je HDF nosič, dveřní rám, panty, zámek, vnitřní výplň, sklo, zasklívací rámeček, lišta, případně další zvolené doplňky.

 

×