Napište nám

POPTÁVKA

Doplňující informace o posuvných dveřích do pouzdra

NEJDOKONALEJŠÍ ŘEŠENÍ ÚSPORY MÍSTA

Posuvné dveře do pouzdra představují elegantní způsob, jak oddělit místnosti a zároveň ušetřit cenný prostor, což oceníte především v malých interiérech. Využití si najdou také v prostorných interiérech, kde představují zajímavé a důmyslné řešení, jak opticky odlehčit a efektivně propojit prostory.

Elegantní moderní vzhled

Neomezený výběr dekorů a modelů dveřních křídel

Kvalitní a precizní provedení

Bezproblémový chod

Praktické doplňky

 

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ TYPY STAVEBNÍCH POUZDER?

Standard Komfort Unibox Parallel
Jednoduché pouzdro pro dveře jednokřídlé Sestava dvou stavebních pouzder navzájem spojených horní vodící lištou. Synchronní pojezd je v ceně pouzdra Typ dvojtého pouzdra, do kterého se za sebe schovají dvoje jednokřídlé dveře sousedních místností. Typ stavebního pouzdra pro dvoukřídlé dveře zasouvací za sebe.

KONSTRUKČNÍ PRVKY

Zárubně - pro posuvné dveře do pouzdra plní především funkci designovou. Obkládají stavební otvor a v horní části kryjí kolejnici posuvného systému, do které je zavěšeno dveřní křídlo. Jsou dodávány se stejnou povrchovou úpravou a ve stejném dekoru jako dveřní křídlo (případně dle přání zákazníka). Z konstrukčního hlediska tvoří zárubeň tyto díly: svislé dělené ostění (případně dorazový díl), dělené ostění nadpraží a sady záklopů. U symetrických zárubní (kdy je kolejnice v ose stěny) se nerozlišuje pravá a levá orientace dveří (pro jednokřídlou i dvoukřídlou variantu). U asymetrických zárubní (kdy kolejnice není v ose stěny) je nutné určit pravou/levou orientaci a osazení kolejnice vůči hraně stavebního otvoru. U asymetrických zárubní je třeba určit směr otvírání. U symetrických zárubní není třeba označovat směr otevírání (ostění lze otočit).

  • Dorazový díl a svislé dělené ostění - součástí zárubně je svislé dělené ostění. Nastřelené lišty dorazového dílu vytvoří v ostění kapsu pro zasunutí dveří. Součástí zárubně pro jednokřídlé dveře je navíc dorazový díl, zárubeň pro dvoukřídlou variantu neobsahuje dorazový díl, ale 2 kusy svislého děleného ostění.
  • Dělené ostění nadpraží a záklopy - dělené ostění nadpraží plní především funkci designovou a kryje konstrukci stavebního pouzdra. Prostor mezi ostěním a zdí uzavírají sady záklopů, které umožňují nastavitelnost zárubně pro tloušťku zdi v parametrech dle jednotlivých rozměrů.

Dveřní křídlo - posuvné dveřní křídlo se vyrábí v bezfalcovém provedení. Navíc má ve spodní části vyfrézovanou drážku, do které zapadne vodící trn připevněný v podlaze. Vodící trn zajišťuje přímočarý pohyb dveřního křídla (je součástí stavebního pouzdra).

DOPLŇKY

Zámek - u posuvných dveří funguje na principu háku, který se po uzamčení otočí a zaklesne do protiplechu. Také zde je možné vybírat ze zámku dozického, vložkového nebo WC.

Čelní úchyt - tvz. prstýnek, je umístěn na hraně dveřního křídla a slouží k ovládání dveřního křídla při jeho úplném zasunutí. Čelní úchyt (prstýnek): 120 Kč/ dveřní křídlo.

Kartáčky - se umísťují se na obě plochy posuvného dveřního křídla. V zavřené poloze vyplňují mezeru mezi dveřním křídlem a zárubní a zajišťují lepší zvukovou i tepelnou izolaci a zamezují víření prachu. Kartáček je v ceně zárubně.

Miska - je úchytka, která nahrazuje klasickou dveřní kliku. Miska je do dveří zapuštěna a při otevírání nepřekáží.

miska hranatá miska oválná

 

Jak připravit stavební otvor pro montáž posuvného systému na zeď se dozvíte v článku: Jak připravit stavební otvory.

Pokud si chcete pořídit posuvné dveře do již hotového interiéru, je pro vás ideálním řešením varianta posuvných dveří, které se pohybují v garnýži podél zdi (POSUVNÉ DVEŘE NA ZEĎ). Více informací o těchto produktech najdete v oddělení POSUVNÉ DVEŘE.

×