Napište nám

POPTÁVKA

Kování a provedení celoskleněných dveří

Kování pro celoskleněné dveře

V nabídce máme široký sortiment kování, který zahrnuje různé styly a povrchové úpravy, včetně nerezu a černé. Je důležité ale zmínit, že kování pro celoskla je odlišné od toho, co se používá pro dřevěné materiály. Základní odlišnost nastává při instalaci, kde jsou zapotřebí speciální panty a kování, které jsou schopné udržet těžší skleněnou tabuli a zároveň neohrozit její strukturu. Kování je potřeba přizpůsobit podle typu instalace - do stavebního otvoru (posuvné provedení), do zárubně, do celoskleněné stěny. 
K dispozici jsou i různé typy zámků – od standardních bez zamykání až po WC zámky. Kování je navrženo tak, aby doplňovalo eleganci skleněných dveří a zároveň zajistilo jejich snadné a bezpečné používání. Kování pro celoskleněné dveře se dělí na dvě skupiny a to na:

  • Kování pro celoskleněné dveře - otočné provedení (komplet kování obsahuje tělo, kliku a 2 ks pantů) 
  • Kování pro celoskleněné dveře - posuvné provedení
kování celosklo kování celosklo  kování celosklo  kování celosklo 
 kování celosklo  kování celosklo  kování celosklo  kování celosklo

Otočné provedení

Tento typ dveří je tvořen jedním nebo více kusy skla zasazenými do minimalistických dřevěných zárubní. Tyto dveře jsou typické svým způsobem otevírání, kdy se otáčejí na pantech umístěných v horní a dolní části dveřního otvoru. 

Zárubně

Obložkové zárubně pro celoskleněné otočné dveře jsou speciálně navrženy tak, aby odpovídaly estetice a funkčnosti celoskleněných dveří. Tyto zárubně bývají vyráběny z materiálů, které harmonizují se sklem, jako je například dřevo, a mohou mít různé povrchové úpravy, včetně matného nebo lesklého finiše. Pro správný výběr zárubní je důležité zohlednit rozměry dveřního otvoru, tloušťku stěny, ve které bude zárubeň instalována, a celkový designový koncept interiéru. Zárubně mohou být dodávány v standardních rozměrech nebo na míru podle specifických požadavků projektu.
celoskleněné dveře planibel

Posuvné provedení

celoskleněné dveře satináto

Posuvné provedení do pouzdra



Systém pro posuvné celoskleněné dveře do pouzdra je prostorově úsporné řešení, které umožňuje dveřní křídlo zasouvat do předem připraveného prostoru ve stěně. Skládá se z pouzdra, tvrzeného bezpečnostního dveřního křídla ze skla, horních pojezdů a kolejnice, madel nebo úchytek pro manipulaci s dveřmi a dorazů pro správné zastavení dveří. Tento systém je ideální pro moderní interiéry, kde je důraz na estetiku a maximální využití světla.

Posuvné provedení na stěnu



Systém pro posuvné celoskleněné dveře na zeď se skládá z kolejnice umístěné nad dveřním otvorem (může být ukrytá v gaznýži), pojezdů na dveřním křídle z tvrzeného bezpečnostního skla, madel pro manipulaci, spodního vodícího prvku a tichého dorazu. Tento systém je ideální pro prostory, kde je důležitá úspora místa, moderní design a maximální využití přirozeného světla.
celoskleněné dveře satináto
celosklěné dveře
celosklěné dveře 
celosklěné dveře

celosklěné dveře 
 celosklěné dveře  celosklěné dveře
 celosklěné dveře  celosklěné dveře  celosklěné dveře planibel
×