Napište nám

POPTÁVKA

Jak bez bourání vyřešit původní futra

Uvažujete o nových dveřích, ale při pohledu na nevzhledná kovová futra je představa o krásných dveřích ta tam? Původní kovové zárubně, které máte doma instalované, celkový dojem jednoznačně kazí, ale zřejmě vás děsí nepořádek, který by si jejich vybourání vyžádalo. Nezoufejte, jde to i bez hlučných a prašných bouracích prací.

I my víme, že mnohdy jsou stavební práce spojené s bouráním původních futer doslova nemyslitelné. 
A právě pro tyto případy existuje řešení, při kterém je překryjeme novou moderní zárubní.

Důmyslný OKZ systém 
Řešením je Obklad Kovové Zárubně (odtud zkratka OKZ), který je vyrobený z dřevotřískové desky a na první pohled velmi podobný klasické obložce. Je to vlastně plně funkční obložková zárubeň se speciální konstrukcí, která umožní ukrýt staré kovové futro. Konstrukčně je OKZ připraveno pro dveře standardních rozměrů, nevyžaduje tedy dodatečnou úpravu dveří ani instalaci dveřního křídla atypických rozměrů. A to i v případě, že nové dveře už máte. Co se týká designu, zvolit si můžete jakýkoli dekor, který uvádíme v naší nabídce dekorových dveří.

Přímo na míru pro standardní i panelákové kovové futro
Ať už se jedná o OKZ se záklopovou obložkou šířky 60 mm, které užijete hlavně v rodinných domech, tak o variantu OKZ se záklopovou obložkou v šířce 85 mm připravenou pro překrytí kovových zárubní s "nosem" používaných zejména v panelových domech, obě varianty vždy jednoduše sladíte s dekorem dveří. Nezbytným krokem při pořízení je však odborné zaměření stavebního otvoru osazeného původními zárubněmi. To se provádí v několika kontrolních bodech a podle daných rozměrů se pak vyrobí obklad přesně na míru. Také následnou montáž doporučujeme svěřit odborníkům.

S čím ještě počítat
Konstrukce dokáže zakrýt i ne zcela přesně namontované či deformované původní zárubně. Počítat ale musíte s tím, že se při použití OKZ vždy mírně zmenší velikost průchodu (o necelé tři centimetry). 

Umožní lépe využít obytný prostor
S OKZ si můžete naplánovat nové dispoziční řešení interiéru, to znamená libovolně změnit směr otevírání (z pravých dveří na levé a obráceně). Změnit můžete i vlastní způsob otevírání, kdy klasické otočné dveře nahradíte dveřmi posuvnými. Rádi vám s novým dispozičním řešením poradíme a interiér zaměříme.


Obklad kovové zárubně bez bourání v atypickém provedení nové zárubně

 

Máte dotazy? Kontaktujte nás telefonicky, napište na naši emailovou adresu, nebo nás navštivte na kterékoliv z našich prodejen, a ptejte se. Dotazy zodpovíme a nabídneme vám vhodné řešení. 

 



×