Napište nám

POPTÁVKA

Celoskleněné dveře

Dostatečné světlo a sluneční paprsky prolínající se celým interiérem, ale také jeho vzdušnost a lehkost, to jsou cíle, které naplňují celoskleněné dveře. Pokud o skleněných dveřích uvažujete, ale stále k vám hovoří zažité mýty, rádi je vyvrátíme. Nemějte obavy ani o rozbití skla. Překvapí vás široká nabídka, jak po stránce designové, tak technické (různé způsoby otevírání), ale také jejich snadná údržba.


Způsoby otevírání

Celoskleněné dveře mají několik variant provedení a to klasické otočné nebo posuvné na zeď v gáznýži či do pouzdra.

 

celosklo

ČIRÉ SKLO

celosklo  

Čiré celoskleněné dveře jsou elegantním a moderním řešením pro interiéry, které kladou důraz na světelnost a vizuální prostorovost. Tyto dveře jsou vyrobeny z průzračného bezpečnostního (tvrzeného) skla, což zajišťuje vysokou odolnost proti nárazu a zvyšuje bezpečnost. Při případném poškození se tvrzené sklo rozpadá na malé, tupé kousky, minimalizující riziko zranění.

Díky své průhlednosti umožňují čiré skleněné dveře maximální průchod světla mezi místnostmi a poskytují pocit otevřeného prostoru.

Výhodou všech celoskleněných dveří je snadná údržba. Mírně znečištěné sklo stačí umýt pouze teplou čistou vodou. Při větším znečištění lze omýt běžnými neabrazivními nepěnivými přípravky.

TÓNOVANÉ (PLANIBEL)

Planibel označuje tónování průhledného skla. Technologie barevného skla spočívá v probarvení hmoty, což znamená, že již při výrobě je barevná příměs přidána do hmoty. Díky šedému zbarvení skla poskytují dveře dostatečnou míru soukromí, aniž by zcela blokovaly průchod světla.

Tento typ dveří lze využít jako dekorativní prvek v interiéru nebo jako protisluneční ochrana. To je ideální pro prostory jako jsou kanceláře, konferenční místnosti nebo domácí pracovny, kde je třeba vizuálně oddělit prostor, ale zároveň zachovat otevřený a vzdušný pocit.

Planibel skleněné dveře mohou být navrženy a vyrobeny na míru podle specifických požadavků a rozměrů.

planibel šedý

SKLO SATINÁTO

sklo satináto

Celoskleněné dveře SATINÁTO z mléčného skla decentně ozvláštní každý interiér. Sklo satináto je typ matného skla, které se vyznačuje mléčně bílým vzhledem a zajišťuje vyšší úroveň soukromí, zatímco stále propouští světlo.

Povrch skla je upraven tak, aby byl jemně matný, čehož je dosaženo buď pískováním nebo leptáním kyselinou. Tato úprava zabraňuje průhlednosti, ale zachovává světelné vlastnosti skla. Celoskleněné dveře vyrobené ze skla satináto jsou oblíbenou volbou pro moderní interiéry, kde je požadováno kombinovat estetický vzhled s určitým stupněm soukromí. Tyto dveře mohou oživit a rozjasnit každý interiér.

 

MOTIV QUATRO

Celoskleněné dveře s motivem Quatro jsou ikonické svým decentním a působivým designem.

Linka zdobící dveře Quatro vzniká gravírováním, tedy odfrézováním části povrchu skla. Je možné si vybrat mezi dvěma variantami Quatro positiv nebo Quatro negativ.

Gravírovaná V-drážka má šířku 5 milimetrů, která tvoří minimalistický geometrický motiv na povrchu skla.

Rozdělení na Quatro positiv a Quatro negativ:


sklo quatro

 Quatro positiv: Jedná se o průhledné dveře s mléčnou gravírovanou linkou. Tento design umožňuje průchod světla, zatímco mléčná linka přidává dekorativní prvek.  Quatro negativ: Tyto dveře mají průsvitnou, ne průhlednou linku v mléčném skle dveřního křídla např. Satináto. Tento typ poskytuje větší soukromí, přičemž stále propouští rozptýlené světlo do místnosti.

MOTIV GRAVÍROVÁNÍ

sklo gravírováné  

Celoskleněné dveře gravírované jsou výrazným designovým prvkem, který přináší eleganci a unikátnost do interiérů. Tyto dveře jsou vyrobeny z bezpečnostního skla, které prošlo procesem gravírování – gravírování je technologie, která spočívá v odfrézování části povrchu skla, vznikají jemné drážky, které decentně ozvláštní plochu skleněných dveří. Nejlepší technika pro vytváření jednoduchých linií.

Gravírované skleněné dveře nejen přidávají estetický rozměr prostoru, ale také poskytují určitou míru soukromí díky vzorům, které částečně zabraňují průhlednosti. V závislosti na hloubce a hustotě gravírování mohou tyto dveře propouštět více či méně světla a nabízet různé úrovně průhlednosti.

MOTIV PÍSKOVÁNÍ

Celoskleněné dveře pískované představují stylový a moderní prvek interiérového designu, který kombinuje estetiku s funkcí soukromí. Tyto dveře jsou z bezpečnostního kaleného skla o tloušťce 8 až 10 mm, které je pětkrát odolnější při nárazu do plochy než běžné sklo.

Pískování je otryskání skla proudem jemného písku stlačeného vzduchem. Nárazy písku vytvářejí na skle designově zajímavé vzory. Díky pískování jsou dveře částečně nebo zcela neprůhledné, což umožňuje zachování soukromí, ale stále propouští světlo, čímž zůstává zachován jasný a vzdušný pocit v místnosti. Pískované sklo může být aplikováno na celé ploše dveří nebo pouze na vybrané části a zároveň lze vybrat mezi čirým nebo mléčným sklem.

sklo pískované

MOTIV NANOTISK

sklo s nanotiskem  

Celoskleněné dveře s nanotiskem představují inovativní řešení pro moderní interiéry, kde se snoubí funkčnost a umělecký design. Bezpečnostní kalené sklo, které je ozdobeno technologií nanotisku. Nanotisk umožňuje aplikaci různých grafických motivů, vzorů nebo obrázků přímo na povrch skla.

Jedná se o patentovanou technologii pro přímý potisk skla s možností tisku v rozlišení až 1440 dpi. Dokonalé zobrazení barev s vynikající odolností, vhodné pro netradiční motivy i oblíbené fotografie. Díky této technologii lze na skleněné dveře aplikovat jak jednoduché geometrické vzory, tak složité a barevné obrázky, což přináší neomezené možnosti pro personalizaci a design interiéru.

Jednotlivé motivy lze mezi sebou kombinovat a dosáhnout tak působivého vzhledu. Samozřejmě jsme schopni nechat vytvořit motiv na Vaše přání. Na základě zaslané grafiky vybereme nejvhodnější techniku dekorování a domluvíme se na výsledné variantě dle vaší představy.

   
     
     
     

 

×