Napište nám

POPTÁVKA

V říši za sklem

Designéři Andrea a Marek měli za úkol vytvořit pokojíček pro tříletou princeznu, která už má na světe jen svou babičku, a ta se o ni s láskou stará. S láskou promýšleli rekonstrukci i oba designéři a nakonec dospěli k tomu, že je nutné zcela změnit dispozice bytu. Pokojíček vznikl z původního obývacího pokoje, a původní ložnice se rozdělila a proměnila v obývák a spací místnost pro babičku. Při přepažení sehráli hlavní roli celoskleněné dveře posuvné do pouzdra, které zajistili dostatek přirozeného světla i v zadní místnosti.
  

  • Celoskleněné posuvné dveře do pouzdra maximálně šetří prostor v místnosti a při nové výstavbě příčky jsou tak praktickým řešením do menších pokojů nebo prostor, kde by otočné dveře překážely. Atypická výška celých 240 cm opticky zvětšila a provzdušnila pokoj. Celoskleněné dveře ze skla satináto propouštějí dostatek světla, ale nejsou průhledné, a tak zajišťují dostatek intimity i v pokojích jakými jsou koupelny či ložnice. Více informací nabídne článek "Proč se nebát celoskla."
  • Mezi obývacím pokojem a kuchyní designéři využili průchozí neboli slepou zárubeň k ohraničené stavebního otvoru bez osazení dveřním křídlem.
  • Vchod do pokojíčku tvoří otočné plné dveře s povrchem z mechanicky odolného CPL v dekoru jilm bílý v bílé obložkové zárubni.

 

Interiérové dveře celoskleněné posuvné se slepou zárubní v obývacím pokoji Dveřní otvor mezi obývacím pokojem a kuchyňským prostorem Interiérové dveře celoskleněné posuvné do pouzdra se slepou zárubní v obývacím pokoji
Interiérové dveře celoskleněné posuvné do pouzdra v šatníkové části Interiérové dveře plné s laminovém dekoru jilm bílý v kuchyňském prostoru Interiérové dveře plné v dekoru jilm bílý z lamina do dětského pokoje

    zpět na stránku Inspirace z pořadu Jak se staví sen

×