Napište nám

POPTÁVKA

Dveře do chaty či chalupy?

Čím se při výběru řídit a jak nesáhnout vedle?

Na rozdíl od našich bytů či domů jsou chaty či chalupy často jen letním či víkendovým sídlem a během zimního období jsou netemperovaným prostorem. Výkyvy teplot stejně jako vlhkosti v tomto období pak mohou mít vliv na interiérové vybavení, ať už jde o nábytek či dveře. V takových případech je nutné důsledně zvážit, do jakých dveří chceme investovat anebo nechat podmínky posoudit odborníkem. 

Aulida bílá lakovaná

 

Z designového hlediska je mezi interiérovými dveřmi široký výběr i při zachování rustikálního vzhledu. Klasickou volbou jsou dveře z masivního dřeva, které upoutají svou přirozenou kresbou. Přírodní materiál vytváří v interiéru zdravé a příjemné klima. Masivní dveře nabízíme v několika modelových řadách, ať už v tradičním provedení s kazetami a výrazným profilováním anebo bez něj. Dveře ze smrkové spárovky lze opatřit transparentním lakem, lazurou anebo nalakovat v libovolném odstínu RAL. Obložková zárubeň ve stejném odstínu je samozřejmostí - pro sladění dveří, ale i celkové vyznění interiéru. Zákazník u masivu ale musí počítat s barevnou nestálostí přírodního dřeva, které mění svůj odstín v průběhu času i v závislosti na dopadajícím světle.

jak se staví sen dveře SLIM 01 jak se staví sen dveře SLIM 01

 

Pro ty, kteří touží po venkovském stylu dveří, ale také po výborných užitných vlastnostech, je tu příznačně nazvaná kolekce dveří Rustik. Modely dveří z této řady se liší různorodým profilováním i mírou prosklení. Jsou opatřeny PVC fólií, která se vyznačuje vysokou odolností proti mechanickému poškození, stálobarevností a zároveň i snadnou údržbou. Navíc hezky zvýrazní profilování dveřního křídla. Povrchová úprava PVC je odolná vůči vodě, takže nežádoucí kapky na povrchu nezpůsobují vzhledové vady. Další předností řady Rustik je použitá vnitřní výplň. Tu tvoří dřevovláknitá deska, která zajišťuje dostatečnou pevnost, dobré akustické i tepelně izolační vlastnosti a zároveň nízkou hmotnost. V dekorech, které ladí s chalupářským stylem. 

jak se staví sen dveře SLIM 01 jak se staví sen dveře SLIM 01

 

Pokud toužíte po modernějším vzhledu je nabídka interiérových dveří rozmanitá -  nejrůznější dřevodekory a unibarvy v CPL povrchové úpravě přes lakované dveře v barvě na přání. Ne všechny varianty jsou ale vhodné do všech chat či chalup, zejména s ohledem na jejich užívání a stálost teploty či vlhkosti. Například mezi lakovanými dveřmi těmto podmínkách úspěšněji čelí dveře opatřené PUR lakem, který je odolnější. Mezi lamináty patří k těm odolnějším a voděvzdorným HPL dveře. Do složitějších klimatických podmínek pak doporučujeme zvolit dveře KLIMA, jejich konstrukce zajišťuje nižší vnímavost vůči teplotním i vlhkostním výkyvům, i když ne v neomezeném rozsahu.   

jak se staví sen dveře SLIM 01 jak se staví sen dveře SLIM 01


Pokud volíme interiérové dveře do takovýchto prostor, vždy doporučujeme konzultaci s odborníkem. Ten konkrétní situaci v závislosti na podmínkách posoudí a doporučí vhodné řešení. Ať nesáhnete vedle a dveře se vám nekroutí.

????  Prodejny Sepos

 

×