Napište nám

POPTÁVKA

Posuvné dveře do pouzdra

Chcete ušetřit každý centrimetr vašeho interiéru? Posuvné dveře do pouzdra jsou moderním, estetickým, ale také účelným prvkem.


posuvné dveře do pouzdra
 posuvné dveře do pouzdra  posuvné dveře do pouzdra

Jedná se o nejdokonalejší řešení úspory místa. Dveřní křídlo je v otevřeném stavu ukryto ve stavebním pouzdře. Jeho zazdění do příčky nebo instalaci do SDK stěny je ale nezbytné naplánovat již ve fázi hrubé stavby. V opačném případě, například pokud se pro něj rozhodnete během rekonstrukce, vyžaduje jeho instalace výraznou přestavbu celé příčky. Doplňující údaje naleznete v textu o posuvných dveřích do pouzdraNavíc konstrukce stavebního pouzdra nemá nosnou funkci, a proto nad ním musí být v celé šíři nosný překlad. Praktický přínos, ale také moderní design tohoto řešení stojí za to!

posuvné dveře do pouzdra
posuvné dveře do pouzdra 

posuvné dveře do pouzdra 

Jaký model vybrat? 

Své posuvné dveře, ať už na zeď či do pouzdra, můžete vybírat z celé naší kolekce interiérových dveří. Volit můžete nejen designový vzhled, ale i variabilní povrchy dveří s různou mírou odolnosti a s nimi související výrazné či neutrální dekory. Na výběr je i z více možností vnitřní výplní dveří.

TIP: Drobné omezení při výběru modelu dveří může způsobit tloušťka dokončené příčky. V případě, že bude příliš malá a bude nutné použít úzké stavební pouzdro, nedoporučujeme vybírat dveřní křídla s výraznými rámečky, ty by mohly způsobit, že nebude možné dveře do pouzdra zasunout. Naopak právě úzké pouzdro je vhodné pro celoskleněné dveře. Klasické pouzdro do příčky o síle 125 mm a více je vhodné pro všechny modely našich dveří.

Výběr stavebního pouzdra je také důležitý! 

posuvné dveře do pouzdra Jedny či více - nejdříve vybíráme dle počtu dveří: 

Jiné pouzdro potřebují ty jednokřídlé, pro dvoukřídlé se využívá sestava dvou pouzder spojených vodící lištou, speciální pouzdra umožňují ukrytí i více dveřních křídel.  

Poté přihlédneme k typu příčky, do které pouzdro umístíme: 

Většina pouzder je vyráběna v obou typech, tedy jak pro instalaci do zděné příčky, tak do sádrokartonu. Jejich záměna není možná a je potřeba si vše dobře rozmyslet a typ příčky znát ještě před objednávkou stavebního pouzdra. Pouzdra do zděné příčky jsou opatřena armovací sítí pro nanesení omítky. Konstrukce pouzdra do SDK sestává z profilů podobným těm pro sádrokartonovou příčku, proto, aby její instalace do SDK rastrů byla co nejsnadnější. Při objednání pouzdra je nutné vědět i tloušťku budoucí příčky.

posuvné dveře do pouzdra

Nakonec přichází designová rozhodnutí:

Nejčastěji využívanými typy pouzder jsou ta, která jsou určená pro instalaci do obložkových zárubní. Současný minimalistický trend ale upřednostňuje ničím nerušené linie, a proto jsou využívány i bezobložkové typy pouzder, které jsou schopné vytvořit pevnou hranu průchozího otvoru bez nutnosti ochrany obložkou. Široká nabídka pouzder umožňuje i zarovnání obložky do roviny se zdí nebo její nahrazení designově čistým hliníkovým rámečkem.

 

I posuvné dveře někdy potřebují zárubeň

I zde plní zárubeň zejména designovou funkci, protože vlastní dveřní křídlo není upevněno panty na zárubni, ale pohybuje se v kolejnici uvnitř pouzdra. Obložková zárubeň tak obkládá stavební otvor a jeho horní část kryje posuvný systém. Tyto dveře jdou uzamykat pomocí speciální sady pro posuvné dveře. Zámek funguje na principu háku, který se zaklesne do protiplechu. Posuvné dveře nemají kliku, proto nemohou být opatřeny klasickým zámkem se střelkou.

TIP: Jaké zárubně nakonec budete potřebovat vyplývá i z výběru konkrétního stavebního pouzdra. 

posuvné dveře do pouzdra
posuvné dveře do pouzdra 
posuvné dveře do pouzdra

Bez kování by to nešlo!

Pro posuvné dveře se používají místo kliky takzvané misky, které jsou do dveří zapuštěné, aby nepřekážely při jejich otevírání, případně madla. I zde je nabídka rozmanitá, od různých povrchových úprav, přes oválné či hranaté tvary, až po designové detaily v podobě vložené výplně dle přání zákazníka.  Podívejte se na základní přehled kování pro posuvné dveře, pro širší nabídku nás neváhejte kontaktovat.

madlo posuvky
madlo posuvky 

madlo posuvky 

madlo posuvky 
 madlo posuvky

A teď již zbývá jen zaslat nezávaznou poptávku na vybraný model dveří a my Vám rádi zpracujeme cenovou nabídku. Samozřejmě jsme tu pro Vás i v případě jakýkoliv dotazů, napište nám a my se Vám ozveme.

×